Rørvik kirke


Det er nye tider på "Kjerkhaugen" i Rørvik sentrum. Nå troner nykirka på haugen som opprinnelig ble gitt til kirkelig grunn av kjøpmann Johan Berg for snart 125 år siden.

Den opprinnelige kirka på haugen sto ferdig i 1897. Den 1. mai 1940 falt det en bombe mellom kirkehaugen og Johan Bergs gate og kirken fikk betydelige skader. Hele det gamle tårnet ble kondemnert, men resten av kirkekroppen ble restaurert. Arkitekt Arne Sørvik ble satt på oppgaven og kirken i sin restaurerte form hadde et mer moderne og forenklet estetisk uttrykk utvendig.

18. februar 2012 ble kirka skadet i en brann og taksten anbefalte riving av kirka siden den var for sterkt røykskadet. Det ble utlyst en arkitektkonkurranse for å lage ny kirke i Rørvik og arkitektkontoret Pir 2 i Trondheim gikk av med seieren med bygget som de kalte Fugl Føniks. 

 

Hovedentreprenør Birger Pedersen AS gikk i gang med byggingen av kirka i oktober 2018, og 22 desember 2019 ble nykirka innviet av biskop i Nidaros Herborg Finseth.

Rørvik kirke er nå en funksjonell og moderne flerbrukskirke som allerede har rukket å bli kjent for god akustikk, og som har lydanlegg av høy kvalitet. Kirken er dermed svært godt egnet til konserter. Fleksible løsninger og bruksområder på kirkens forskjellige rom gjør den godt egnet til dagens krav til menighetsarbeid og til å være et samlingspunkt i glede og sorg for alle innbyggere i Nærøysund kommune.

Med full kapasitet rommer kirken ca 400 personer til kirkelige handlinger eller konserter.

Kirken har også kontor for noen av de ansatte og kontorene fungerer som Rørvik-avdeling for kirkekontoret for Nærøysund kirkelige fellesråd. Ta kontakt på telefon eller avtal tid for en prat. Se under "Kontakt" for kontaktdetaljer.

Tilgjengelighet:

Parkering: Ja, ved oppkjørsel til kirken.
HC-parkering: 2 stk. utenfor kirken.
Toalett: Ja.
HC-toalett: Ja.
Rullestoladkomst: Ja, hovedinngangen.
Rullestolplass: Tilrettelegging ved behov.
Teleslyngeanlegg: Ja.

 

DU FINNER MER INFO OM RØRVIK KIRKE HER: Rørvik kirke - mer info

 

Tilbake