Ny prest i Ytre Namdal

Johannes Kvangarsnes (31) fra Ålesund begynner 1. februar som ny sokneprest på Leka. Han kommer til Ytre Namdal som helt nyutdannet prest.

Kvangarsnes forteller at han de første årene av sitt liv vokste opp på øya Vigra, men at han mesteparten av sin barndom og ungdomstid bodde på Emblem, som er ei bygd i Ålesund. Kvangarsnes vet derfor litt om hva det vil si å bo i kystnære strøk. Utenom en bror i Oslo, så har han hele sin nærfamilie boende i Ålesund. Hans mor døde for to år siden.

Johannes har nå bodd i Oslo i 10 år, der han har studert ved Menighetsfakultetet. Han opplever at studiene har vært utfordrende faglig og personlig. Det han har likt best er praksisemnene. Han syns at det har vært fantastisk å få lov i løpet av studiene til å høste konkret arbeidserfaring som prest.

Johannes har også hatt jobb ved siden av studiene. Han har blant annet jobbet som vikarlærer i ungdomsskolen og som ansatt i to forskjellige bokhandler. Kvangarsnes gir uttrykk for at han ved siden av studiene har hatt variert arbeidserfaring med gode og trygge arbeidsmiljø.

Han forteller videre at han har en far som jobber som kirkemusiker. Interessen for sang og musikk har han arvet og han har sunget i flere kor. De siste årene har han vært med i Oslo kammerkor. Det betyr at det ikke vil være noe å utsette på prestens sangstemme. Lokale kor i Namdalen bør absolutt merke seg at den nye presten liker å synge i kor. Han spiller for øvrig litt banjo og cello, men understreker at det bare er til husbruk. I tillegg er Johannes veldig interessert i litteratur og film. Han har vært med i bok – og filmklubber, og forteller at han nok bruker nok mer tid på film enn de fleste. Håpet er at det er et lokalt kinotilbud som kan matche interessen hans.

Den nyutdannede presten tror også naturen i Namdalen skal kunne klare å tilfredsstille en sunnmørings behov for livsrom og utsikt. Det er imidlertid bare noe han tror, for i skrivende stund har han ennå ikke vært i Namdalen, men han understreker at bildene han har sett forteller om et naturskjønt område. I tillegg har han også hørt mye flott om landsdelen fra venner og bekjente med tilknytning til eller bakgrunn fra Namdalen.

Johannes forteller at han gleder seg veldig til å tjenestegjøre for menigheten og fellesskapet, til å møte både unge og gamle, til å bli kjent med møtesteder, fellesskap, skoler, kulturliv, aktivitetstilbud, nærmiljø, strandlinjer og fjelltopper, og til å delta og bidra sammen med kolleger og frivillige i menighetslivet, både på Leka, og ellers i Ytre Namdal.

Vi ønsker Johannes Kvangarsnes hjertelig velkommen som prest i Ytre Namdal!